Afregningsregler for solcelleanlæg
Den 20. november 2012 fremsatte Regeringen et nyt lovforslag for afregningen af solcelleanlæg. De nye regler, som loven indeholder, er gældende fra selv samme dag, som lovforslaget er blevet fremsat – hvilket betyder, at loven er gældende for alle solcelleanlæg, der er blevet indgået aftale om efter den. 19 november 2012. Hvis du har investeret i et nyt solcelleanlæg – eller tænker på det – så kan du her læse om reglerne for et solcelleanlæg.
Nye afregningsregler for solcelleanlæg
Hvis du har indgået en bindende aftale om et solcelleanlæg efter den 19. november 2012, så gælder de nye afregningsregler for dig. Der er fortsat tale om en nettomåler-ordning – men modsat tidligere, kan du ikke ’spare’ din producerede el op på elnettet i et år. Ved de nye afregningsregler kan du kun spare den producerede el op i en time, hvorfor den nye ordning også kaldes timebaseret nettomåler-ordning.
Hvis du forbruger den strøm, som solcelleanlægget producerer, medens det produceres – så sparer du naturligvis udgifterne svarende til det elforbrug, som solcelleanlægget har produceret. De nye regler betyder endvidere, at du kan afregne overskydende el til en forhøjet pris.
Lempelige regler
I forbindelse med de nye regler for solcelleanlæg, er der blevet indført en overgangsperiode for ældre solcelleanlæg. Der er blevet opstillet tre kriterier, som solcelleanlægget skal opfylde, førend du som solcelleejer kan anvende de gamle regler frem mod 2032.
- Du skal have indgået en bindende kontrakt om købet af anlægget inden den 20. november 2012
- Dit forsynings- eller netselskab skal have modtaget en anmeldelse af solcelleanlægget inden den 20. november 2012
- Dit solcelleanlæg skal være monteret og tilsluttet senest 20. maj 2013
Hvis du kan opfylde alle tre kriterier, så kan du stadigvæk benytte dig af de gamle afregningsregler. Det betyder således, at du fortsat kan afregne elforbruget på årsbasis og benytte de gamle afskrivningsregler.
Du kan også finde information omkring solcelleanlæg, jordvarme, varmepumper og isolering.
Kilder:
JyllandsPosten
SKAT